Services – Apotheek Zevenend – Laren

Apotheek Zevenend

Apotheek Zevenend staat sedert 2016 onafgebroken in de top hoogst gewaardeerde en beste apotheken van Nederland. Sedert 1935 zijn wij gevestigd aan het Zevenend. Niet alleen voor de inwoners van Laren maar ook van Eemnes en Blaricum.

Z

Services

Cosmetica

De apotheekmedewerkers kunnen u ook uitstekend adviseren over het gebruik van La Roche Posay en Vichy hypo-allergene cosmetica. Daarnaast beschikt de apotheek ook nog over een ruim assortiment andere huidverzorgings-producten en zelfzorg(genees)middelen.

Kunst- en hulpmiddelen

Bij de apotheek kunt u ook terecht voor een deskundig advies over het gebruik van incontinentiemateriaal bij urineverlies. U krijgt van ons desgewenst een probeerverpakking mee om te kijken of het geadviseerde product naar tevredenheid is.

Van de diabetesmaterialen zoals teststripjes en naalden hebben wij een ruim assortiment op voorraad. De bloedsuikermeter krijgt u van ons gratis. De overige materialen kunnen wij (bijna) altijd rechtstreeks declareren bij uw zorgverzekeraar.

Nieuwe patiënten

Wanneer u een nieuwe patiënt bent in onze apotheek zijn wij u graag zo goed mogelijk van dienst. Een aantal gegevens zijn daarbij voor u en ons van belang:

– persoonsgegevens van u en en uw eventuele gezinsleden
– geneesmiddelen die (chronisch) worden gebruikt (zo mogelijk een overzicht daarvan van uw vorige apotheek)
– sommige medische gegevens die van belang kunnen zijn voor de veiligheid van uw geneesmiddelgebruik zoals zwangerschap, overgevoeligheden, ziektes en aandoeningen.
– verzekeringsgegevens ten behoeve van declaraties

Recepten

Recepten die u aanbiedt in de apotheek worden als regel direct gereedgemaakt en meegegeven. Soms zijn de middelen niet of onvoldoende voorradig. In dat geval wordt met u overlegd of u reeds een deel mee wilt nemen of dat u alle middelen tegelijkertijd wenst te ontvangen. Middelen die de apotheek uitsluitend in noodgevallen bestelt voor 13.00 uur zijn meestal dezelfde dag na 17.00 uur aanwezig. Homeopatische en alternatieve produkten vereisen meestal 2-5 werkdagen leveringstijd.

Als u met uw recept geneesmiddelen haalt in de apotheek zult u merken dat wij vaak gegevens bij u navragen. Ook moet u soms enige tijd wachten tot uw recept gereed is. Dat heeft te maken met de diverse aktiviteiten die wij moeten uitvoeren met uw recept. Deze omvatten onder andere:

– controle van de persoonsgegevens
– controle van de receptgegevens
– verwerken van een recept via de computer
– controleren of uw nieuwe geneesmiddelen veilig samengaan met middelen die u reeds gebruikt of met de medische gegevens die wij van u kennen en daarop eventueel aktie ondernemen (overleggen met u, met de arts of de apotheker)
– gereedmaken van de voorgeschreven middelen
– de receptverwerking laten controleren door een tweede assistente of de apotheker
– zonodig aanvullend informatiemateriaal bijeenzoeken
– declaratiegegevens controleren (verzekering, bijbetalingen, kwitantie en dergelijke).

U mag dan gerust even gaan zitten tot wij met uw recept klaar zijn.

Veilig medicijngebruik

Samen met uw (huis)arts of specialist zorgen wij ervoor dat uw geneesmiddelen voor u zo effectief, correct en veilig mogelijk zijn. Wij houden bij welke geneesmiddelen u gebruikt of gebruikt heeft
(uw medicatiehistorie) en of die elkaar verdragen.
Ook controleren wij of uw eventuele gezondheidsproblemen het veilig gebruik van geneesmiddelgebruik kunnen beïnvloeden (zwangerschap, overgevoeligheden, aandoeningen en ziektes).
Wanneer u ons daarover informeert kunnen wij onze zorg voor u verder verbeteren.

Privacyreglement

De apotheek heeft privacy hoog in het vaandel staan en heeft daarom een privacyverklaring elders op deze website opgenomen.

Gratis bezorgregeling

Wanneer u niet in staat bent om zelf uw geneesmiddelen bij de apotheek af te halen en u niemand in uw directe omgeving heeft die dat voor u kan of wil doen, is de apotheek bereid om deze bij u te bezorgen.U kunt daarover met ons afspraken maken. De bestelling wordt altijd in gedurende de middag bij u thuisgebracht. Eventueel geeft uw huisarts via uw recept aan of bezorgen gewenst is.

Betaling

Levering op rekening of tegen kontante betaling

De apotheek levert receptgeneesmiddelen alleen op rekening, indien u instemt met automatische incasso.
U kunt een verklaring tekenen waarop u ons machtigt het bedrag van uw bank- of girorekening te incasseren.
De regels die wij daarbij hanteren maken wij kenbaar aan u.
Handverkoopmiddelen worden als regel niet op rekening verstrekt.
U kunt in de apotheek pinnen en kontant afrekenen.

Generieke geneesmiddelen

Generieke geneesmiddelen en parallelle geneesmiddelen

Wij werken mee met verzekeraars en overheid om de kosten van geneesmiddelen zo beperkt mogelijk te houden. Zij vragen van ons om zo doelmatig mogelijk af te leveren. (Huis)artsen schrijven al zoveel mogelijk voor op de naam van de werkzame stoffen en wij leveren onder die naam af zodra een middel zo beschikbaar is. Eveneens uit kostenoverwegingen leveren wij soms identieke geneesmiddelen uit andere EU landen af (dit heet parallel-import). Graag geven wij u hierover tekst en uitleg.

Speciale bestellingen

De apotheek kan niet alle middelen — met name alternatieve en homeopatische middelen — in voorraad hebben.
Daarvoor zijn er teveel in omloop. Het kan dan ook voorkomen dat u ons vraagt om bepaalde middelen voor u te bestellen. Wij doen dat graag voor u.
Wanneer u echter achteraf deze middelen niet meer wenst, kunnen wij zulke bestellingen doorgaans niet meer terugsturen. Het gaat immers om geneesmiddelen. Indien dat het geval is zijn wij helaas genoodzaakt om u de kosten van een dergelijke bestelling toch in rekening te brengen.